הגשת בקשת הכרה בזכות נכה

השירות בצבא, מהווה אבן דרך בחייו של כל ישראלי. חלק גדול מאזרחי ישראל משרתים בצבא שירות סדיר, כשאליו נוספים בחלק מהמקרים גם קצונה, קבע ומילואים. עבור רוב המשרתים בצה"ל זו תקופה מכוננת ומצמיחה. 

עם זאת, במהלך השירות הצבאי אדם יכול להיפגע בדרגות פגיעה שונות, פגיעות זמניות או לצמיתות, פגיעות פיזיות, נפשיות או שתיהן. זה הזמן בו אותו אדם מנסה לפנות לגורמים הרלוונטיים על מנת לקבל הכרה כנכה ולקבל את הפיצוי המתאים. לא מעט נתקלים, לאחר ששירתו את המדינה ונתנו הכל, בחומה ובאוזניים אטומות. זה הרגע בו עו"ד הכרה בזכות נכה נכנס לתמונה ובאמצעותו נלחם אותו אדם על זכויותיו ועל הכרתו כנכה על כל הנובע מכך.

מתי יוכר אדם כנכה צה"ל?

על מנת שאדם יוכר כנכה צה"ל צריכים להתקיים שני תנאים: שהפגיעה התרחשה במהלך השירות וגם בעקבות השירות. העובדה שחייל נפגע במהלך שירותו או במהלך מילואים אינה מספיקה. יש להוכיח קשר סיבתי בין השירות לבין הפגיעה. כך, אדם שנפגע באימון יוכר כנכה צה"ל ללא לבטים, אך חייל שחלה בסרטן לדוגמה, לא יוכר אוטומטית כנכה צה"ל. עליו להוכיח קשר ישיר בין השירות למחלה. כמובן שהוכחה כזו היא לא פשוטה ומהווה מכשול עבור לא מעט חיילים המגישים בקשה להכרה בזכות נכה.

כיצד נקבעת דרגת הנכות ומה לעשות לאחר פגיעה?

את דרגת הנכות קובעים רופאים בוועדה הרפואית אליה ניגש החייל. לכל פגיעה או מחלה נקבע אחוז נכות מסוים המעוגן בקובץ על פיו פועלים באגף השיקום. על מנת להתחיל את תהליך ההכרה, יש להגיש העתק של הטפסים הרפואיים שמולאו על ידי הרופא בעת הפניה לטיפול ראשוני ועל ידי רופאים אחרים שטיפלו בפגיעות השונות. בנוסף יש להגיש דו"ח פציעה שמלא מפקד היחידה וכן הוספת עדויות למקרה. אם זהו מקרה ללא עדים על הנפגע למלא תצהיר.

מהו תפקידו של עורך דין הכרה בזכות נכה?

לא תמיד הדרך להכרה היא פשוטה. לא תמיד מידת ההכרה היא מספקת. קביעת אחוזי הנכות יכולה להיות נמוכה מכפי שציפה אותו חייל לקבל. הסיבה לכך פעמים רבות היא  ניסוח לא מקצועי מספיק. כאן נכנס מקומו של עורך הדין המודע לכך שלכל מילה ישנו משקל. לעיתים ישנם ליקויים שמשרד הביטחון רואה בהם ליקויים שקדמו לפגיעה וכך לא מכיר בהם כחלק ממנה. 

בנוסף, במקרה וההכרה נדחתה, עורך הדין יסייע בהגשת ערעור. כך גם אם הטיפול בבקשה הוקפא. בכל מקרה, מדובר על דרך לא פשוטה עד להכרה מלאה בנכות וקבלת הפיצויים המתאימים. גורם מקצועי לצד החייל ללא ספק יהפוך את הדרך לקלה ויעילה יותר וכן יביא לתוצאות מקסימליות התואמות את הנתונים .

למצוא את עורך הדין המתאים

ישנם תחומי עריכת דין מוכרים יותר אשר יותר עורכי דן פונים אליהם כמו עורך דין נדל"ן או עורך דין לענייני משפחה. עו"ד  הכרה בזכות נכה הוא נפוץ פחות ומורכב מאוד. דרוש ניסיון רב בעבודה מול משרד הביטחון וקצין התגמולים. זהו גם תחום מורכב ורגיש יותר. לכן, בחיפוש אחר עורך דין שיעמוד לצידכם בתביעה שתגישו למשרד הביטחון יש לוודא שאכן זהו עורך דין שזהו תחום התמחות מרכזי שלו, שיש לו ניסיון רב ומאחוריו הצלחות בתחום. מעבר לכך עורך הדין צריך להיות אדם שתרגישו בנוח עימו, כי התקופה מרגע הגשת התביעה ועד שתקבלו את שמגיע לכם עלולה להיות לא קצרה ומטלטלת.

עו"ד ליאת חמו בעלת ניסיון רב בטיפול בתביעות סוג זה, מאחוריה הצלחות רבות כשהכל נעשה ברגישות ובאמפתיה כלפי התובע, לבירורים ולייעוץ ראשוני ללא התחייבות חייגו 050-4385882

צרו קשר

פרטי יצירת קשר

ליאת חמו ושות', משרד עורכי דין

טל' משרד: 08-9797340 | 0504-385-882
פקס: 08-9797350
דוא"ל: liat.hamo@gmail.com

כתובת המשרד:
אורט 18, קומה 4, אשדוד

מפת הגעה

דילוג לתוכן