בקשת פטור

ממס הכנסה

בחלק לא קטן מהמקרים, נכות או בעיה בריאותית נוחתת על אדם כרעם ביום בהיר. במצב כזה עליו לארגן את חייו מחדש ולמצוא דרכים כיצד להתפרנס למרות המגבלה וכיצד לממן הוצאות נוספות הקשורות לפציעה או לנכות. אחד הגורמים שדרכם מקבל אדם סיוע הוא המדינה. קביעת אחוזי נכות בהתאם למגבלה וקבלת קצבה היא  דרך מרכזית לסיוע מהמדינה. דרך נוספת שהמדינה מקלה באמצעותה היא פטור ממס הכנסה המוענק לנכים בדרגת נכות מסוימת. דרך זו היא בלתי תלויה בזכאות לקצבה ולכל אחת התנאים שלה. משרד עו"ד ליאת חמו ושות' סייע לרבים לקבל פטור ממס הכנסה בזכות ניסיון ועבודה רבה מול ביטוח לאומי ומס הכנסה.

מהם תנאי הזכאות לפטור?

תנאי הזכאות לפטור הם:

  • היותו של אדם בעל הכנסה חייבת במס
  • קבלת דרגת נכות קבועה או זמנית לתקופה של 185 יום ומעלה.
  • דרגת נכות של 100% אם מדובר בליקוי אחד משמעותי או 90% ומעלה אם מדובר על נכות המורכבת ממספר ליקויים שונים
  • אחוזי הנכות שצוינו הם עבור נכות רפואית ולא נכות תפקודית
  • הפטור ניתן גם לגמלאים המשלמים מס הכנסה.

איך ניתן לממש את הזכות לפטור ממס הכנסה?

על מנת לקבל פטור יש לעשות מספר פעולות:

  • למלא טופס בקשה לפטור ממס הנקרא טופס 1516
  • לצרף עותק נאמן למקור של תוצאות הוועדה הרפואית, בין אם זו ועדה לקביעת נכות כללית, ועדה לנפגעי עבודה או ועדה רפואית אחרת.
  • להגיש את הבקשה לפקיד השומה במשרד מס הכנסה באזור המגורים. אם ישנו מעסיק אחד או מעניק קצבה אחד יש למסור להם את האישור הכללי שמקבלים מפקיד השומה, אישור שיהיה נכון גם לשנים הבאות (אם זו נכות לצמיתות). אם יש מספר מעסיקים או משלמים יש גם לקבל פטור מניכוי מס.

מהם הקשיים שיכולים לצוץ?

לכאורה נראה כי הדברים פשוטים: מגישים בקשה, מציגים העתק של החלטת הוועדה הרפואית ומקבלים את הפטור. עם זאת, הדברים אינם פשוטים כפי שנראה. ראשית, חישוב אחוזי הנכות אינו לגמרי ברור. למשל, חישוב אחוזי נכות כאשר מדובר על מספר ליקויים שונים הוא באופן מצטבר ולא חישוב מתמטי רגיל כפי שהיינו מצפים. 

דבר נוסף הוא תקרה לפטור המתעדכנת מדי שנה. התקרה קובעת פטור עד גובה הכנסה מסוים או תקופת נכות. קושי נוסף אותו חווים מגישי בקשה רבים הוא התמודדות עם ההגדרה המשפטית לנכות רפואית. העובדה שאדם מרותק לכיסא גלגלים או מתקשה בתפקוד אינה בהכרח מספיקה. קושי נוסף הוא שאין פטור יחסי: אם נקבעה נכות זמנית של 185 יום ומעלה- ניתן הפטור. אם ניתנה נכות אפילו ל- 184 יום, המשמעות היא שלא ניתנת כל הקלה. אלה הם רק חלק מהקשיים שחווים מגישי בקשה לפטור. אם נכנסים לעומק העניין עוד יותר, צצים קשיים  נוספים למשל קבלת החזר רטרואקטיבי.

הפתרון: בקשת פטור ממס הכנסה – לא להתמודד לבד

אדם שחווה תאונה, לקה במחלה קשה או אפילו במספר מחלות קטנות יותר המפריעות לתפקוד וליכולת הפרנסה לא נמצא במיטבו. התמודדות מול מס הכנסה היא לא פשוטה וניתן בקלות ליפול בין הכיסאות. ישנם חוקים, סעיפים ותתי סעיפים וצריך לדעת לקרוא את האותיות הקטנות. 

לכן, אל תוותרו על עורך דין המומחה בבקשת פטור ממס הכנסה. מומלץ שיהיה זה עורך דין באזור מגוריכם. אז הוא גם מכיר את הנפשות הפועלות במס הכנסה הרלוונטי. אם אתם עומדים לפני הגשת בקשה לפטור ממס הכנסה באשדוד, פנו למשרד עו"ד ליאת חמו ושות'. עובדי המשרד יעמדו לשירותכם במקצועיות ואדיבות עד השגת המגיע לכם, חייגו:  050-4385882

צרו קשר

פרטי יצירת קשר

ליאת חמו ושות', משרד עורכי דין

טל' משרד: 08-9797340 | 0504-385-882
פקס: 08-9797350
דוא"ל: liat.hamo@gmail.com

כתובת המשרד:
אורט 18, קומה 4, אשדוד

מפת הגעה

דילוג לתוכן